Honing & Knoflook?

Honing en Knoflook?

Zeven dagen honing en knoflook op een lege maag, wat gebeurt er met je lichaam? Voedingsdeskundigen raden aan om knoflook rauw te eten, zodat alle actieve bestanddelen bewaard blijven, maar u kunt ook een middel maken van honing en knoflook. Hierdoor is het makkelijker om de knoflook te consumeren en combineert u de vele voordelen van beide producten.

Knoflook, net als honing, is een wonder product.

De geneeskrachtige eigenschappen kunnen worden gebruikt om ontsteking, chronische ziektes en infecties tegen te gaan. Dankzij allicinegehalte, een actief bestanddeel, kan knoflook helpen om het cholesterolgehalte, de bloeddruk en andere aandoeningen die verbonden zijn aan het cardiovasculaire systeem onder controle te houden. Ook wordt knoflook gebruikt als middel om spijsvertering problemen, ademhalingsziektes en schimmelinfecties te behandelen. Dankzij de ontstekingsremmende werking en het hoge gehalte aan antioxidanten is knoflook zelfs een geweldige aanvulling op behandelingen voor artritis, kanker en diabetes.

Lees verder en ontdek het recept hoe je deze wonder middel maakt!

1. Het is ontstekingsremmend

Honing en knoflook gaan ontstekingen tegen en hebben een natuurlijke pijnstillende werking die behulpzaam kan zijn bij aandoeningen als artritis, vochtretentie en spierziekten. Beide ingrediënten gaan virussen tegen en bevorderen de aanmaak van antilichamen die de luchtwegen beschermen.

2. Het versterkt het immuunsysteem

Beide ingrediënten verbeteren het lichamelijke afweersysteem om het lichaam beter bestand te maken tegen virussen en bacteriën en zijn geweldig om het immuunsysteem te ondersteunen.

3. Het verbetert de bloedsomloop

Zowel honing als knoflook kunnen helpen om stollingen te voorkomen en maken de aderen sterker, waardoor aandoeningen als trombose en spataderen voorkomen kunnen worden.

4. Het verlaagt de bloeddruk

Om de bloeddruk op natuurlijke wijze onder controle te houden, kun je proberen om elke ochtend op een lege maag honing en knoflook te consumeren.

5. Het houdt het gehalte slecht cholesterol onder controle

De allicine die vrijkomt wanneer je een rauwe knoflookteen fijn stampt kan helpen om de bloedbaan te zuiveren en zo overtollig cholesterol te verwijderen. Dit is ook een geweldige manier om je triglyceridengehalte onder controle te houden.

6. Helpt om sneller over een verkoudheid of griep heen te komen

Alle symptomen die veroorzaakt worden door griep of verkoudheid kunnen worden bestreden door dit middel voor, tijdens en na de verkoudheid of griepaanval te consumeren.

7. Helpt bij hoest

Of je hoest nu veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie of een virus, er bestaat niets beter dan een eenvoudige siroop gemaakt van honing en fijngestampte knoflook. Deze siroop verzacht irritaties en heeft een slijmoplossende werking.

Hoe maak je dit natuurlijke middel van honing en knoflook?

Om van alle voordelen die we hierboven genoemd hebben te profiteren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de honing en knoflook die je gebruikt NATUURLIJK en BIOLOGISCH zijn. Het is makkelijk om goedkope honing in de supermarkt te vinden, maar dit soort honing bevat vaak geen voedingsstoffen, vitaminnen en mineralen, omdat het niet 100% natuurlijk is en omdat het toegevoegde suikers bevat. Goede kwaliteit honing van de imker vindt u in onze winkel – Lekkerhoning.nl

Recept honing knoflook mix

1 kopblomenhoning (~450 g)
10-15 knoflooktenen
1 glazen pot met deksel
(je kan het ook meteen in de pot honing aanmaken)

Bereiding

Snijd de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers.
Giet de honing over in de glazen pot en roer hier vervolgens de knoflook doorheen.
Doe de deksel op de pot en bewaar de pot een week lang op een donkere plek.
Na een week is er een  rijke, gezonde siroop ontstaan.

Hoe neem je de siroop in?

Een eetlepel in de ochtend (op een lege maag), gewoon rauw of verdund met wat warm water.
Doe dit zeven dagen achtereenvolgend elke dag. Wacht dan een paar weken en herhaal het proces vervolgens opnieuw.
Bewaar de honing en knoflook op kamertemperatuur, zodat het mengsel niet begint te kristalliseren.
Onthoud dat de invloed die dit middel heeft per persoon anders kan zijn, afhankelijk van zijn/haar dagelijkse