Kalknagels behandelen met propolis

Natuurlijk middel tegen kalknagel

Het is algemeen bekend dat propolis meerdere genezende eigenschappen heeft, waaronder een antischimmel werking. Propolis kan je prima voor langere tijd gebruiken. Wij hebben ons dan ook afgevraagd , of propolis ook werkt op kalknagels. Het onderzoek toonde aan dat propolis een veelbelovend middel is om kalknagel te behandelen.

Wat zijn kalknagels?

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagels worden ook wel ‘kalknagels’ genoemd. De infectie begint vaak aan de nagelranden die daardoor lelijk verkleuren. Vervolgens trekt de infectie van het oppervlak naar de binnenkant van de nagel.

Opmerking:
Het kan ook voorkomen dat de nagel een zware klap te voorduren heeft gehad (gestoten of iets zwaars erop laten vallen). De nagelkleur verandert op zijn tijd van blauw naar zwart en meestal valt de nagel vanzelf af omdat er een nieuwe aangroeit. Dit moet niet worden verward met een schimmelnagel!

Er zijn duidelijke symptomen die duiden op een kalknagelinfectie. De volgende kenmerken kunnen je opvallen:

  • Je nagels beginnen er dof uit te zien en verliezen hun natuurlijke glans
  • De rand van de nagel verkleurt
  • Witte of gele vlekken in het midden van de nagel
  • Een verdikking van de nagel, die ook broos kan worden
  • De nagel brokkelt af en splijt, of komt zelfs los van de huid
  • Discomfort bij het dragen van schoenen, lopen, of lang staan

Als je deze symptomen herkent, dan is het belangrijk om snel te handelen. Als je de infectie niet behandelt bestaat er een kans dat het zich ook op de andere nagels verspreidt.

Anti-schimmelwerking van propolis

Het is algemeen bekend dat propolis meerdere genezende eigenschappen heeft, waaronder een anti-schimmel werking. Propolis kan je prima voor langere tijd gebruiken. Wij hebben ons dan ook afgevraagd , of propolis ook werkt op kalknagels.
Een aantal mensen hebben vrijwillig deelgenomen aan een proef om propolis te gebruiken bij de behandeling van hun kalknagels., De proef toonde aan dat propolis>een veelbelovend middel is om kalknagels te behandelen. Namelijk, het hielp bij meer dan de helft van de patiënten. De anti-schimmel werking van propolis tegen de veroorzaker van schimmelnagels (trichiphyton) is uitstekend te noemen.

Ongeveer 50% van alle nagelziekten bestaat uit schimmelnagels (Bron:NCBI onderzoek). Aangezien de behandeling van kalknagels niet altijd voor 100% effectief is, kan het probleem na verloop van tijd weer terug keren. De behandeling van kalknagels is een voortdurende uitdaging. Daarnaast geeft het gebruik van chemische middelen, zoals pillen en laser behandelingen vaak nare bijwerkingen. Behandelingen op natuurlijke basis die werken ,zijn dan ook een uitkomst. Propolis werkt tegen meerdere schimmels. Te denken valt aan meerdere Candida soorten, waaronder Candida albicans. Maar ook is het effectief tegen Trochophyton.

Hoe gebruik je propolis bij kalknagel?

Goede hygiëne is belangrijk – was je voeten met zeep en borstel dagelijks. Om schimmelnagels te behandelen kan je het besteMoedertinctuur druppels of Propolis zalf 30% gebruiken. Breng propolis 2x per dag op de schimmelplek aan. Hou het vol, propolis werkt niet binnen 1 dag Gemiddeld duurt het een paar weken voordat het resultaat zichtbaar wordt.  Nog beter is het, om dit een aantal maanden toe te passen.
Ter info: Door Propolis wordt uw nagel geel / bruin van kleur, geen zorgen, u hoeft dat laagje propolis niet te verwijderen, gewoon nieuwe druppels / crème bovenaan aanbrengen. Na een tijdje verdwijnt propolis vanzelf, om het sneller weg te halen, kunt u dit door een pedicure laten doen.