Aften behandelen met propolis

Aften behandelen met Propolis

Heeft u wel een last van wondjes, zweertjes of ontstekingen in de mond? De bekendste ontsteking in de mond zijn ‘aften’. Dit zijn pijnlijke blaasjes op het mondslijmvlies, die later veranderen in pijnlijke zweertjes. Aften zijn kleine grijswitte plekjes met een rode rand. Aften behandelen doet u met Propolis, maar propolis is ook zeer effectief tegen andere ontstekingen in de mond

Heeft u wel een last van wondjes, zweertjes of ontstekingen in de mond?

De aften doen vaak pijn. Ze zitten op verschillende plekken in de mond, zoals aan de binnenkant van de wangen en lippen, maar ook rondom de tong. Vooral bij het eten en drinken (vooral zure drankjes en fruit zoals cola en sinaasappels) wordt veel onwenselijke pijn ervaren. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft wel eens aften. Na de leeftijd van 40 jaar komen aften minder voor.

Wat is de oorzaak van aften?

Een besmetting met een virus of bacterie is vaak een ideaal klimaat voor aften. Meestal krijgt een ontsteking pas een kans bij verminderde weerstand. Onderzoeken tonen aan dat er een verband is tussen het ontstaan van aften en tekorten aan vitamine C, vitamine B12, foliumzuur en ijzer. Dit is gedeeltelijk te voorkomen door gezond en gevarieerd te eten en te zorgen voor een goede weerstand. Ook gebitsproblemen en een slechte mondhygiëne kunnen aften veroorzaken. Een klein wondje in de mond kan de ontstaansplek worden van aften. Zo’n wondje kan ontstaan door te krachtig poetsen, een slecht passend kunstgebit, per ongeluk bijten van je lip of wang. Ook het eten van te heet voedsel kan aften veroorzaken. Bij vrouwen kunnen aften een paar dagen vóór het begin van de menstruatie ontstaan.

Aften behandelen met Propolis – de natuurlijke oplossing.

Uit diverse onderzoekingen is gebleken dat propolis bij aandoeningen aan het mondslijmvlies een effectief natuurmiddel is. Een dermatologische onderzoeker behandelde tachtig patiënten met aften door de pijnlijke plekken aan te stippen met propolis-tinctuur. Hij deed dit door er drie tot zes minuten een in propolis gedrenkt wattenstokje tegenaan te houden. Bij 85% van hen hoefde dit maar één keer te gebeuren, omdat ze binnen twee tot vier uur al van hun klachten af waren. Bij 10% duurde dit tot de volgende dag. Slechts 5 procent reageerde niet op propolis. Als natuurlijk werkend antibioticum bestrijdt propolis zowel virussen, bacteriën als schimmels. De plaatselijk pijnstillende werking is duidelijk gebleken, evenals de stimulering van de wondgenezing. Bij aandoeningen in de mond vullen deze eigenschappen elkaar goed aan.

Propolis producten om aften, wondjes, zweertjes en ontstekingen in de mond te behandelen

Zweertjes, amandelsteentjes en aften kun je twee- of driemaal daags aanstippen met een wattenstaafje gedrenkt in propolis tinctuur of alcoholvrije variant propolis olie. Maar je kunt de propolis ook direct in je mond druppelen en een aantal minuten met je tong heen en weer bewegen. Wanneer er ook nog andere ziekteverschijnselen zijn (koorts, moeheid), is het goed om behalve aan te stippen ook propolis te slikken. Propolis is een natuurlijk antibioticum voor de bijen en een wondermiddel voor de mensen! Het ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes en virussen.